Social Selling Strategie S.T.E.P.S

Social Selling zijn alle (online) acties gericht op het creëren van een sterk merk, het leggen en onderhouden van waardevolle contacten met klanten en prospects en het toevoegen van waarde vanuit kennis en expertise. Met als doel om het inkoopproces en ambassadeurschap van (potentiële) klanten positief te beïnvloeden en de relatie te intensiveren.

Strategy
Analyseer het huidige sales- en marketingproces, de aanwezige content en de manier hoe Sales en Marketing nu samenwerken om de relatie met bestaande klanten te inventariseren en nieuwe klanten te triggeren. Waar dient Social Selling een oplossing voor te bieden? Wat is de aanwezige kennis en hoe creëren we betrokkenheid en draagvlak binnen de organsatie?

Tooling
Van welke tools maken Sales en Marketing nu gebruik? Met welke tools gaan we informatie verzamelen over klanten, hoe gaan we Sales Navigator inrichten en gebruiken? Hoe gaan we onze content gerichter en meer relevant wegzetten en hoe communiceren al deze tools met ons CRM-systeem?

Enablement
Hoe trainen wij Sales en Marketing nu? Hoe kunnen we het kennisniveau van Social Selling verhogen? Hebben we intern key-users die een coachende rol kunnen nemen? Zijn alle FACK-toren aanwezig voor een succesvolle implementatie (Faciliteren, Attitude, Capacitijd en Kennis)?

Pilot
“Start small, but think big”. Begin met een pilot met Social . Inventariseer, analyseer en communiceer ‘best practices’ en resultaten. Creëer enthousiasme en nieuwsgierigheid, om zodoende de rest van de organisatie mee te krijgen en te kunnen opschalen.

Succes
Definieer ‘Successen’ (introductie, kennismaking, reactie, afspraak, sales), stuur in de pilot eerder op teamsucces dan op individueel succes. Denk na over motivatie en incentive voor de ‘performers’ en ga uiteindelijk werken met klantverhalen en aanbevelingen. Koppel successen aan opschalen (biedt mensen de mogelijkheid om aan te haken).

Laten we in contact komen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u vragen over ons bedrijf, onze diensten of kunnen wij op een andere manier iets voor u betekenen? Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op en wij helpen u verder.